Hvad er den åbne skole?

I den åbne skole skal eleverne møde virkeligheden uden for skolen: Skolerne skal ud i samfundet, og samfundet skal ind i skolen, så eleverne oplever en sammenhæng og mening, der bidrager til, at de bliver så dygtige, de kan og trives.

Den åbne skole tager afsæt i det lærerige samarbejde mellem eksterne aktører, som brænder for deres fag eller interesse, og skolerne. Det er der et stort læringspotentiale i. Den åbne skole skal fremme elevernes kendskab til det omgivende samfund og give mulighed for at inddrage mennesker med andre fagligheder og kompetencer i elevernes læring. Den åbne skole knytter sig til skoledagen som helhed. Det vil sige, at åben skole samarbejde kan indgå i både den fagdelte undervisning og den understøttende undervisning.

I forbindelse med den nye bekendtgørelse for folkeskolen fra 2014 opstod den åbne skole. Det er et krav, at skolerne etablerer samarbejde med eksterne aktører for at fremme en varieret skoledag og elevernes kendskab til det omkringliggende samfund.

Se film om den åbne skole:

Læs mere i undermenuen, hvis du er ...

Sidst opdateret 20.11.2018

Del denne side med verden eller bare en ven på Facebook, Twitter, Google+, LinkedIn eller mail.

Fandt du siden nyttig?

Aabenraa Kommune Skelbækvej 2 6200 Aabenraa